۵ نکته برای طراحی قالب کاربر پسند

سیستم مدیریت محتوای وردپرس برای تنها و تنها یک کار مهم ایجاد شده است، و آن کار چیزی نیست به جز ایجاد وبسایت کاربر پسند به بهترین شکلی که ممکن است. از زمان آغاز به فعالیت سیستم مدیریت محتوای وردپرس در سال ۲۰۰۳، این سیستم در بسیاری از موارد در بین کاربران شناخته شده و مشهور است. آخرین و تاثیرگذارترین این موارد، مربوط به طراحی و ایجاد وبسایت است.

وردپرس به عنوان یک سازنده وبسایت قدرتمند و در عین حال ساده در سال ۲۰۰۵ در بین طراحان وبسایت شهرت یافت. بعد از آن وردپرس هرگز روند نزولی در پیش نگرفت و روز به روز پیشرفت کرد و خدمات بهتری به کاربران خود ارائه داد. این روند تا جایی ادامه پیدا کرده است که در حال حاضر سیستم وردپرس با اخلاف فاحشی نسبت به رقبای خود به عنوان بهترین سیستم طراحی و ساخت سایت شناخته می شود و در حال حاضر بیش از ۲۸ درصد کل وبسایت های اینترنتی توسط این سیستم ایجاد شده اند.

در این مقاله، من قصد دارم ۵ نکته در رابطه با نحوه ایجاد سایت کاربرپسند در وردپرس را به شما ارائه کنم. زیرا هنگامی که صحبت از ارتباطات موثر با مخاطبان و بازدید کنندگان می شود، وبسایت های کاربرپسند به عنوان تاثیرگذارترین عامل در این زمینه شناخته می شوند. تفاوتی نمی کند که در مورد چه نوع وبسایتی اعم از سایت کسب و کار یا وبلاگ و یا در مورد بخش بلاگ یک سایت تجاری صحبت می کنیم. در واقع اگر می خواهید که ترافیک سایت خود را افزایش دهید و مخاطب بیشتری به دست بیاورید، باید وبسایت خود را به صورت کاربرپسند طراحی کنید تا بتوانید توجه و نظر مخاطبان را به آن جلب کنید و ارتباطات موثری با آن ها داشته باشید.

حداقل مطلبی که من در این پست به شما همراهان همیشگی فاب تم ارائه خواهم داد، یک سری نکات طلایی و مسیر مخفی برای ایجاد و طراحی وبسایت کاربرپسند خواهد بود. این مسیر به شما این امکان را می دهد که اشتباهات بچه گانه ای را انجام ندهید و به طور کاملا موثر وبسایت خود را به یک وبسایت کاربرپسند تبدیل کنید. بنابراین با دقت این مقاله را دنبال کنید و به تمام نکات ارائه شده دقت کنید.

۵ نکته برای طراحی و ساخت وبسایت کاربرپسند در وردپرس با هدف افزایش تعامل کاربر

 

تکته شماره یک: طراحی منوی راهبری به ساده ترین شکل

اولین نکته ای باید برای طراحی وبسایت کاربرپسند مورد توجه قرار دهید، حفظ کردن منوی ناوبری به صورت ساده و مستقیم است. بنابراین از هرگونه ایجاد پیچیدگی در منوی ناوبری اجتناب کنید. زیرا بازدید کننده سایت شما نباید در وبسایت شما دچار گیجی و سردرگمی شود. در واقع، او به سایت شما آمده است تا بتواند مشکلات خود را با راه کارهایی که ارائه می دهید، حل کند. بنابراین، سادگی را در وبسایت خود به او ارائه دهید و مطمئن باشید که این کار باعث می شود که او دوباره به سایت شما بازگردد.

 

می توانید از صفحه ناوبری موثر به همراه فهرست سلسله مراتبی ناوبری (Breadcrumb) و یک دکمه بسیار ساده برای انتقال کاربر به سمت بالای صفحه استفاده کنید. همه این موارد را می توان به راحتی از طریق انتخاب قالب وردپرس برای وبسایت، فراهم کرد. اگر نمی توانید که از طریق قالب وردپرسی یک ناوبری ساده و موثر برای سایت خود ایجاد کنید، می توانید از طریق افزونه های وردپرسی برای ایجاد ساختاری ساده جهت ناوبری وبسایت خود، استفاده کنید. بیایید با هم ببینیم چه افزونه هایی وجود دارد که شما می توانید برای ایجاد یک ناوبری ساده در وبسایت خود استفاده کنید:

برای صفحه ناوبری:

  • افزونه WP-Page Navi
  • افزونه WP Page Numbers

برای ساختار فهرست سلسله مراتبی ناوبری:

  • افزونه Breadcrumb NavXT

برای ایجاد دکمه انتقال به بالا:

  • افزونه Scroll to Top

نکته شماره دو: ایجاد یک ساختار ساده برای بخش نظرات

در حال حاضر باید به این نکته توجه داشته باشید که اگر کاربران در بلاگ شما نظرات خود را بیان می کنند، به معنی آن است که نرخ جذب مخاطب شما دارای رتبه بالایی است. این مسئله باعث می شود که استفاده از ساختاری کاربرپسند برای وبسایت یا وبلاگ شما تبدیل به یک نیاز فوری و اساسی شود. برای انجام این کار، شما باید به چک لیست زیر توجه کنید و آن هایی را که مطابق با ماهیت وبسایت وردپرسی شما هستند را دنبال کرده و در سایت خود پیاده سازی کنید.

 

  • استفاده از یک ویجت برای بخش نظرات: از یک ساختار و ویجت نظر ساده استفاده کنید تا کاربر و بازدید کننده وبسایت شما بتواند به راحتی نظر خود را در آن برای پست شما بنویسد. برای این منظور شما می توانید از چند افزونه نظرات وردپرس مانند HyperComments یا wpDiscuz استفاده کنید.
  • پیش نمایش نظرات: شما همچنین می توانید یک ویژگی مانند این مورد را در بخش نظرات خود اعمال کنید. نمایش پیش نمایش نظرات نوشته شده توسط کاربران به آن ها. این ویژگی ثابت شده است که بسیار مفید است. شما می توانید از افزونه Filosofo Comments برای استفاده از این ویژگی بهره ببرید.
  • اشتراک برای نظرات: شما باید یک گزینه برای تشویق بیننده جهت اشتراک در به روز رسانی نظرات وبلاگ خود، اضافه کنید. هر زمان یک نظر به روز می شود، از طریق ایمیل به آن ها اعلام می شود. برای این منظور می توانید از افزونه Subscribe To Comments استفاده کنید.
  • CAPTCHA: برای کنترل هرزنامه ها و اسپمرها، سیستم captcha یک راه بسیار خوب است که می توانید از آن استفاده کنید. با این حال، این سیستم می تواند به شدت به تعامل کاربری وبسایت شما آسیب برساند. بنابراین اگر می خواهید تعامل کاربر را با وبسایت افزایش دهید باید این سیستم را حذف کنید.

نکته شماره سه: ادغام و یکپارچه سازی با رسانه های اجتماعی

ارزش واقعی یک وبسایت از طریق به اشتراک گذاری مطالب در شبکه های اجتماعی مشخص و تعیین می شود. به منظور افزایش تعامل کاربر در وبسایت وردپرسی خود، شما باید دکمه های به اشتراک گذاری رسانه های اجتماعی را به پست های خود اضافه کنید. برای این کار، می توانید از چند افزونه اشتراک گذاری اجتماعی وردپرسی مانند Social Share Buttons، Yandex.Share و UpToLike Social Share Buttons استفاده کنید.

 

این افزونه ها به پست ها و مطالب وبسایت شما دکمه های به اشتراک گذاری را اضافه می کنند و کاربران به راحتی با استفاده از آن ها می توانند مطالب را در شبکه ها و رسانه های اجتماعی به اشتراک بگذارند. این کار باعث افزایش ترافیک و نرخ بازدید سایت شما خواهد شد و وبسایت شما را کاربرپسند تر خواهد کرد.

نکته شماره چهار: استفاده از فرم تماس یا بازخورد در وبسایت

به منظور حفظ جریان ارتباطی بین خود و بازدید کننده وبسایت، فرم تماس را در سایت خود قرار دهید تا ارتباطات به طور موثر و کارآمد حفظ شود. خوشبختانه، در سیستم وردپرس افزونه های بسیاری برای ایجاد این سرویس وجود دارد. مانند افزونه فرم تماس Contact Form 7 که یک افزونه فرم تماس بسیار ساده اما کارآمد است.

 

این پلاگین ها، فرم تماس را به صورت کاملا مطلوب به صفحه دلخواه وبسایت وردپرسی شما اضافه می کنند. صفحه ای که به آن فرم تماس را اضافه می کنید باید عنوانی مانند “تماس با ما” داشته باشد. سپس کاربران به راحتی می توانند این فرم را تکمیل کنند و به راحتی با شما تماس برقرار کنند. در واقع، با قرار دادن فرم تماس در وبسایت خود، شما به کاربران و بازدید کنندگان نشان می دهید که در حقیقت به نیازها و خواسته های آن ها اهمیت می دهید و آماده پاسخ گویی به آن هستید. به این ترتیب، به راحتی وبسایت خود را کاربرپسند می کنید و کاربران را به سوی خود جلب می کنید.

نکته شماره پنج: ناوبری مقاله

این مهم ترین بخش یک وبسایت وردپرسی است. شما برای تعامل موثر کاربران و بازدید کنندگان با وبسایت خود به موارد زیر نیاز دارید.

 

  • یک نقشه وبسایت به کاربر اجازه می دهد که بتواند سر فصل های پست را بررسی کند. برای این منظور می توانید از چند افزونه ایجاد نقشه سایت وردپرس مانند Google XML Sitemap Generator و Google XML Sitemaps استفاده کنید.
  • استفاده از یک لیست ضبط شده که پست های مربوط به پست فعلی وبسایت شما را به مخاطبان نشان دهد. برای این منظور شما می توانید از چند افزونه نمایش پست های مرتبط مانند Simple Tags ، Contextual Related Posts و Related Posts Thumbnails استفاده کنید.
  • تشویق کاربران برای مشارکت در پست های وبلاگ یا پست های وبسایت شما. با این کار، می توانید اطمینان حاصل کنید که بیننده به طور مداوم از وبسایت شما بازدید خواهد کرد. با مشترک شدن کاربران، هر زمانی که یک پست جدید توسط شما منتشر شود توسط ایمیل کاربران متوجه این موضوع خواهند شد. شما می توانید برای این منظور از افزونه ای مانند MailerLite WordPress استفاده کنید.

این پنج نکته ای که در مقاله جهت کاربرپسند کردن وبسایت ارائه شد، بسیار فوق العاده هستند و احتمالا شما نیز آن ها را می دانستید اما به اندازه کافی توجه نکرده اید. بنابراین، حتما توجه کنید که تمام این موارد را در وبسایت خود پیاده سازی کنید. به این ترتیب می توانید مطمئن شوید که بازدید کنندگان و مخاطبان سایت شما به طور موثرتری با وبسایت شما تعامل خواهند داشت. زیرا وبسایت وردپرسی شما کاربرپسند طراحی شده است.

بیایید با هم نگاه دوباره ای به این نکات طلایی بیاندازیم:

  • اولین نکته ای که برای حفظ کاربران وبسایت خود به شکل مناسب و موثر باید به آن توجه کنید، ایجاد یک ساختار ساده ناوبری در سرتاسر منوی وبسایت و صفحات وبسایت است.
  • نکته دوم، ایجاد یک ساختار ساده برای بخش نظرات بود که در افزایش تعامل کاربر با وبسایت فوق العاده موثر است.
  • در نکته سوم، اشاره کردم که ارزش واقعی یک وبسایت از طریق میزان به اشتراک گذاری مطالب آن در شبکه های اجتماعی مشخص و تعیین می شود. بنابراین برای افزایش نرخ تعامل کاربری در وبسایت وردپرسی خود شما باید دکمه های به اشتراک گذاری رسانه های اجتماعی را به پست ها و مطالب خود اضافه کنید.
  • به منظور حفظ، افزایش و بهبود جریان ارتباطی بین خود و مخاطبان وبسایت، باید فرم تماس را در اختیار آن ها قرار دهید تا ارتباطات را به شکل موثر تری حفظ کنید.
  • ایجاد ساختار موثر و آسان برای هدایت مخاطب به مطالب وبسایت.

نظر